dissabte, 30 d’agost de 2008

Actualitat, final d'estiu.

Han passat 3 mesos des del transplantament, i les coses estan anat molt be, tot i que con ja ens van avisar no exemptes d’entrebancs i algunes dificultats que s’han d’anar resolent. Segons l’opinió de l’equip mèdic que tracta la Marta, la seva evolució és molt bona i n’estan molt contents. La Marta a hores d’ara es de nou a l’hospital ja que ha estat necessari el seu ingrés per re-ajustar medicació i fer algunes proves diagnòstiques, res greu tot i que evidentment ha estat un entrebanc i un petit ensurt el que l’ha tornat a fer estar ingressada.
Ara cal ajustar medicació, i resoldre alguns problemes digestius que s’han presentat, un nou repte per l’equip mèdic, que esperava alguna reacció del cos amb transplantament, per dir-ho de forma apropiada, els metges pel que sembla volen una mica signes d’EICH (lluita del nou sistema immunològic contra les cèl·lules originals). Pel que sembla, és interessant de comprovar si el nou sistema immunològic de la Marta que prové del transplantament te capacitat per lluitar i l’EICH en pot ser la prova.
Tot plegat és complicat d’entendre i més d’explicar. En resum, l’estat de la Marta, tot i no ser excel·lent, és molt satisfactori. Els vòmits i la manca de gana son la seva creu actual, encara que als metges no és preocupa en excés, per ells són els danys colaterals mínims que es podien esperar post-transplantament.
...
Una cosa més, de nou cal fer menció especial a TOTS els membres que treballen a la planta d’hematologia (set senars) de l’Hospital de la Vall d’Hebrón. La sensibilitat de les persones que tenen cura dels nostres familiars ingressats no te preu,i això que a vegades no els hi ho posem fàcil ni pacients ni familiars. Calia fer aquest petit homenatges a “les” qui de tant en tant fan tres torns seguits de dotze hores sense perdre l’humor i el rigor que deu caldre en aquesta feina.